Včera ve večerních hodinách prožili jednu velkou noční můru koně a jejich nový majitel, který je převážel z Německa do Bulharska. K jejich převozu však použil vozík v naprosto havarijním stavu, což mohlo vést k velmi tragickému konci.

Kůň se propadl podlahou přepravníku při převozu do Bulharska. Přečtěte si víc na portále horseboook.

Kůň zaklíněn ve vozíku I Foto JS Harley Forever

Jeden z koní se propadl podlahou vleku a předními kopyty brousil o vozovku několik stovek metrů, než si to ho řidič všimnul. Následně nouzově zastavil u autobazaru v Nových Ouholicích.

Na místo se jim vydali na pomoc z JS Harley Forever, kteří následně přivolali také Hasiče a Policii k usměrnění dopravy a také paní MVDr. Lucii Ottovou, která pomohla oběma koním.

Jednalo se o polodivoké chladnokrevníky stažené z pastviny, což poměrně komplikovalo manipulaci. Druhý kůň, byl nakonec úspěšně doveden do stáje. Kdežto zaklíněného koně ještě další dvě hodiny vyprošťovali z vozíku, k čemuž museli využít asistence hasičů s jeřábem. Koně se nakonec podařilo postavit na nohy a odvézt do stáje také.

Oba koně mají naštěstí jen lehké oděrky a obroušená kopyta. Po zotavení budou pokračovat dále do nového domova v Bulharsku s profesionálním přepravcem.

Tohle je přesně ta situace, kdy bychom si měli uvědomit, že STK na vozíku není pro parádu, a že právě stav vozíku může vážně ohrozit život koně. Je velké štěstí v neštěstí, že se nehoda stala poblíž stáje, kde dokázali rychle a pohotově reagovat a koním v této situaci pomoci.

Zdroj:

JS Harley Forever