Na základě stanoviska Mezinárodní jezdecké federace získalo Česko účastnické místo pro start v jezdecké všestrannosti díky výsledkům Miroslava Trundy. Znamená to tedy, že se Česká jezdecká federace představí i na olympijských hrách ve Francii, stejně jako tomu bylo v Tokiu.

Olympiáda v Paříži 2024: Česko bude v sedle zastupovat Miroslav Trunda. Přečtěte si víc na portále horseboook.

Miroslav Trunda se kvalifikoval na olympiádu v Paříží I Foto Eventing team

Jak se ČJF podařilo kvalifikovat na olympiádu?

Když FEI publikovalo 3. ledna přidělení individuálních kvót pro účast na olympijských hrách v Paříži, Česko tam chybělo. Přidělené pozice patřily Španělsku, Finsku a Dánsku, podle úmístění v celosvětovém olympijském žebříčku.

Česká jezdecká federace zažádala o přehodnocení předchozího stanoviska na základě dosažených výsledků našeho reprezentanta Miroslava Trundy s klisnou Shutterflyke. Následně 5. ledna obdržela rozhodnutí FEI, které bylo učiněno na základě článku 528.1.6 Finální individuální klasifikace všestrannostních pravidel, kde kombinace s nejlepším cross-country v rámci závodu vyšší úrovně získává individuální kvótu na Olympijské hry.

Miroslav Trunda se již jednou Olympijských her účastnil a to v roce 2021. S klisnou Shutterflyke mají na kontě i reprezentaci na Mistrovství světa v roce 2022 v italském Pratoni del Vivaro. Jezdce nyní čeká splnění potvrzovacího výsledku na minimálně čtyřech krátkých hvězdách alespoň s jednou ze svých klisen. Cílem jezdce je splnit tento výsledek s oběma klisnami a nejlépe i se třetím koněm, kterým je valach Manor.

Zdroje:

www.cjf.cz

www.olympijskytym.cz