Jedno z nejaktuálnějších témat na jarní dny je chov koní a s ní přichází připouštěcí sezóna. Pro ty, kteří by rádi viděli hřebce amerických plemen dostupné v letošním roce pořádá Ranč 13 velkou show.

Stallion show hřebců amerických plemen: nejen krásná podívaná, kterou byste si neměli nechat ujít. Zjistěte víc na blogu horseboook.

Pozvánka na Stallion show I zdroj Ranč 13

Stallion show hřebců amerických plemen

Stallion show hřebců amerických plemen se bude konat 16. 3. v areálu Ranče 13 v Nemšové na Slovensku, kousek od hranic s Českou republikou. Během show se představí quarteři, painti i appaloosy. Majitelé klisen si mohou osobně prohlédnout nejen hřebce, ale také některé jejich potomky s matkami, mohou na vlastní oči vidět jejich pohyb, proporce, ale také chování v průběhu celé show.

Tato prestižní akce, kde můžete vidět krasavce nejen ze slovenských končin, vznikla právě proto, že majitelé Ranče 13 mají svůj vlastní chov a také svého plemenného hřebce. Po návštěvě podobné show v Čechách na Galloway ranči je napadlo uspořádat akci na Slovensku a spojit tak krásnou podívanou s chovem a zábavou.

Všechny návštěvníky čeká tomobola s výhrami jako je připouštění slovenskými, ale i zahraničními hřebci amerických plemen. Každý účastník, který zaplatí vstupné ve výši 10 € dostane jeden lístek do tomboly, k tomu také katalog se všemi hřebci a jejich rodokmeny a veškerými důležitými údaji.

Na akci najdete, krom hřebců, také prodejní stánky s krmivy a jezdeckými potřebami, takže si na své přijdou všichni milovníci koní.

A co nám řekla k akci pořadatelka Engie Dobešová?

„Akcia je určena pre majiteľov ,ktorí maju záujem o chov, môžu si zistiť, aký má daný žrebec servis, ďalej prísť do komunikácie s majiteľom, spýtať sa ho otázky rôzneho typu, vidieť ako sa žrebec chová celú akciu a spraviť si obrázok o ňom ako o celku. Pre širokú verejnosť je táto akcia jedným veľkým stretnutím na peknom mieste, s možnosťou kvalitného jedla a množstvom sprievodného programu. Akcia je naplánovaná na polovicu marca, čo je skvelé obdobie na zobudenie sa po zimnom ,,spánku" a vykročenie do novej jazdeckej sezóny.“

Kdo by chtěl stále ještě přihlásit hřebce, má možnost do 14. 2.:

https://www.facebook.com/events

Ranč 13, Nemšová, SK