Kdo by nemiloval vyjížďky. Vyrazit s koněm do přírody, kochat se krajinou, procválat si rozlehlé louky. Tomu říkáme relax. Představte si, že se na takovou vyjížďku můžete vydat i v samotném srdci Londýna.

Věděli jste, že v Londýnském Hyde Parku se můžete procházet i na koni? Přečtěte si víc na blogu horseboook.cz

Vyjížďka v Hyde Parku I Foto Horseandhound.co.uk

Toto místo bylo kdysi oblíbeným lovištěm Jindřicha VII. Hyde Park nabízí hned dvě trasy určené pro jízdu na koni. Jmenují se North Ride a South Ride. Mimo to zde také najdete i dvě speciální jezdecké dráhy. Jedna je umístěna na North Carriage Drive, která se nachází v klidné části parku v blízkosti Clarendon Gate a divokých luk v parku. Další „arénu“ South Carriage Drive najdete na konci sportovního hřiště a vedle hřiště dětského.

Můžete zde vidět na koních projíždět metropolitní policii, domácí kavalérii, ale je dostupná i členům místních stájí a jejich zákazníkům.

V Hyde Parku jsou stáje Hyde Park Stables, které nabízejí mimo jiné i soukromé vyjížďky na koních. Tyto stáje byly postaveny kolem roku 1835 a jsou nejstarší veřejnou stájí v centru Londýna. Na koni zde mohou vyrazit děti už od 4 let, začátečníci i zkušení jezdci. Soukromá vyjížďka v Hyde Parku Vás vyjde na 145 £, což je v přepočtu na koruny necelých 3 900 Kč za hodinu. Pokud budete ve skupině 10 lidí, zaplatíte dohromady jen 1 300 £, tedy asi 35 000 Kč. Můžete si však vybrat i jinou formu lekce a od toho se odvíjí i jejich ceny.

Za nás je to rozhodně jedna z „must have“ vyjížděk, které stojí za to zažít. Tak kdo jde s námi koupit letenky?

Váš tým horseboook

#horseboook #hrsbk