Požár, který nedávno zasáhl Westernstadt Pullman City v německém městě Eging am See kousek od českých hranic, zůstává stále obestřen tajemstvím. Zprávy o události naznačují, že požár byl zapříčiněn elektrickým zkratem, ale úřady zatím nedokázaly potvrdit definitivní příčinu.

Obrovský požár ve westernovém městečku Pullman je stále zastřen tajemstvím. Přečtěte si víc na portále horseboook

Trosky westernového městečka po nedělním požáru I Foto idowa.de

Incident, který způsobil značné škody na tomto populárním turistickém místě, stále zkoumá policejní a hasičský sbor. Více informací se očekává v následujících dnech, jak se vyšetřování rozvíjí.

Požár vypukl v neděli ráno ve Westernstadt Pullman City v Enging am See v Bavorsku. Hořet začalo pravděpodobně kolem 6 ráno v oblasti Mainstreet. Claus Six, ředitel Westernstadu, uvedl, že požár vypukl v prostoru vstupní haly Music Hall. Zaměstnanci, kteří dorazili kolem 6:00 ráno, aby připravili snídani pro ubytované hosty, zjistili, že hoří a okamžitě zareagovali. Evakuovali hosty a snažili se požár uhasit hasicím přístrojem, ale neúspěšně.

Požár se rychle rozšířil na okolní budovy, ačkoli se kolem 300 hasičů snažilo plameny zastavit. Některé budovy nakonec nebylo možné zachránit před kompletním vyhořením. Požár se podařili uhasit až kolem poledne.

Ačkoliv je velmi těžké určit přičiny požáru a konkrétní stanovisko zatím nebylo vyřčeno, neexistují zatím žádné indície, které by poukazovali na cizí zavinění. Avšak na příkaz bavorského kriminálního oddělení je i tato varianta posuzována.

Škody v areálu jsou v řádech milionů eur, navštěstí nebyl nikdo zraněn. Ke stájím a dalším zvířatům obývajícím toto místo se oheň nedostal.

Westernové městečko Pullman bývalo vyvedenou kopií měst amerického jihozápadu, včetně restaurací a barů, a nabízelo také představení a show s koňmi. Pořádali se zde speciální akce a monotématické programy jako třeba countryfestivaly, kovbojské show nebo indiánské dny.

Zdroj:

www.idowa.de

Mohlo by vás zajímat:

Kůň se propadl podlahou přepravníku při převozu do Bulharska. Pomoc jim poskytli z blízké stáje

Evakuace koní. Jak se připravit a řešit krizové situace?